Capitolul 3.Vise amagitoare.

 

MPDV

Acest baiat Edward era de treaba,ma simteam bine in preajma lui,insa ce rost are sa mai adaug un prieten pe lista cand stiu ca mama va avea grija sa-l stearga?,de ce sa merg pe un drum cand stiu ca la jumatate se va bifurca,viata mea e compusa din atatea intrebari.

Nu mai vreau sa ma agat de o raza de soare ,ca apoi sa se stinga ,sa fie acoperita de nori ,tunete si fulgere,toate pe nume :mama.Am plecat ,am turat motorul masinii si m-am indreptat spre casa gata de indur o noua runda de certuri.

Imi era jena ca-l lasesem asa ,cel mai probabil nu o sa-l mai vad niciodata,nu vreau sa-l ranesc,e o persoana buna si nu merita mania mamei ,se pare ca tot ce ating se prabuseste in urma mea, nu vreau sa ma intorc de unde am plecat,de fiecare data cand ma apropiam de cineva ajungeam in a-l rani ,nu mai vreau cel mai bine este sa ma tin la distanta poata asa portia de rau se va micsora.

Uneori imi vine sa plec de acasa,sa plec in lume s-o strabat in lung si-n lat,dar cum am sa supravietuiesc,nu stiu sa fac nimic,bani nu am,nu pot sa mor de foame,ma gandeam sa-l rog pe tata sa-mi cumpere un apartament in oras,insa trebuie sa-mi fac curaj ca sa infrunt viata ,voi fi in stare ?

Printre ganduri,tristeti si amintiri am ajuns acasa.

-Pablo ,te rog du masina in garaj.Pablo era soferul,da aveam si asa ceva,insa eu nu i-am permis sa ma duca,m-am milogit jumatate de an de tata sa-mi cumpere o masina si pana la urma a acceptat,nu aveam nevoie de soferi cand ma puteam descurca si singura(ca de fiecare data)

Priveam de jos pana sus,casa, inchisoare mai de graba,cusca,aceasta nu se numeste casa unde locuiesc eu,acasa te simti ca acasa,eu ma simt ca la straini,nu ma simt libera sa fac ce vreau,trebuie sa-mi masor faptele,m-am cam saturat…nu cred ca-mi amintesc sa fi invitat vreun prieten sau sa fi dat vreo petrecere.Mai venea prin week-end o prietena de-a mamei cu fiesa dupa ea.De fiecare data,venea cu trusa de machiaj dupa ea,saracele servitoate nu le mai tineu mainile sa le care,de fiecare data spunea”Ai grija neghioabo costa mai mult ca tine” normal eu imi dadeam ochii peste cap,si-i spuneam sa le lase jos.Imi jignea felul de a ma imbraca,sau cum imi aranjam parul spunea ca la banii alor mei ,ar trebui sa stau numai prin salone,si magazine.Si daca ma gandesc mai bine ,cretina aia ,mi-a dat o idee geniala,stiu cum sa o enervez pe mama,mai mult decat o face simpla mea prezenta.

Am apasat pe cleanta de fier si am pasit inauntru..incet..incat sperand ca nu ma prinde cotoroanta.Stiam ca tata nu e ,mai tot timpul era plecat,ba la servici,ba in calatorii,mi se parea suspect plecarile astea ale lui,insa nu l-as invinovatii cu asa o sotie,a carui gura nu stie cand sa spuna stop,poti sa te tot duci.

-domnisoara!!! ce este cu dumneavoastra la ora asta ?

Descoperisem a opta minune daca nu dadeam peste ea,ahh a inceput sa ma calce pe nervii baba asta ,cred ca a venit vremea sa-i arat cine e stapan in casa,gata cu fata proasta sau supusa.

-de cand trebuie sa-ti dau eu tie socoteala ,hoasco.

-masurati-va cuvintele!nu asa vorbeste o fata de societate.

-si cine ti-a spus tie ca sunt o fata de societate!!? si tu sa ai grija cum vorbesti,sau ai uitat ca nu esti decat o amarata de supraveghetoare de doi banii? ai uitat cine-ti sunt stapanii?daca e pe asa te invit sa-ti iei boarfele si sa te cari.

Cu aceste cuvinte am incheiat conversatia ,stiam ca se va duce repede la mama sa-i spuna despre purtarea mea,si stiu ca o va certa,pentru ca exact asa vrea mama sa ma port,sa vad cat ii va mai placea .

Eram in imensul meu pat ,paream un pui de copil in acest pat ,cateodata imi dadea fiori.Adeseori stateam la fereastra ,imaginile mi se derulau in fata ochilor ca un film:”Mami,..tati,priveste castelul meu de nisip,iti place mamii?spunea cu veselie o fetita mamei sale,in timp ce eu priveam dintr-un leganus care se misca in bataia vantului cum copilaria mea se duce de rapa,cum pierd atatea lucruri de pret,cu trecerea anilor.O invidiam pe aceasta fetita sau pe baietelul care se dadea in topogan iar tatal lui in prindea,il proteja,il iubea ,in timp ce eu nu primeam nimic ,nici afectiunea,nici iubire ,de fiecare data cand tata avea o duminica libera,zicea ca mergea cu mine in parc insa spunea ca mai tarziu,intai se duce la club sa joaca pollo,eu nu primeam decat ingnorare.

Mamii ,bolovanul de Em m-a lovit cu un bulgare,tatiiiiiiii!!!serios ca ma surzit cand a tipat,avea un clacson foarte tare,”spune-i lui Em sa-mi lase omuletul de zapada in pace!!”iarasi se plangea fetita,de aceasta data fiinda iarna.

Cat poate sa sufere o inimioara intr-un puisor de 7 anisori? un suflet de copil,un suflet chinuit,un suflet care nu vrea decat atentia parintilor lui,un pic de iubire,sa se simte iubita si el de cineva…chiar cere atat de mult?e atat de scump lucrul asta?

In timp ce eu ma plimbam cu limuzina ca vroia mama sa se dea mare ca are limuzina,prin geamul inghetat priveam cum oamenii isi cumparau brazii de craciun,si ornamente sa impodobeasca brazii,pe la colturi se gaseau colindatori care-si cantau colindele in schimbul a catorva banuti.

Fie ca era Craciun,Revelion,orice sarbatoare,eu stateam inchisa in camera de parca as fi comis ceva rau,de parca eu nu as fi vrut sa manac bunataturi,sau sa ma joc cu copii ,de parca la mine nu era Craciun sau Revelion.

Daca asta se numeste viata atunci eu o reneg,nu o vreau o dau gratis.

Stelute arginti se asezau la geamul meu ,era ca-n basm ,Craiasa Zapezii isi ocupa locul de regina a zapezii ,a iernii, ce nu as da eu sa fiu in locul baiatului si sa ma salveze pe mine un print ce n-as da eu sa schimb povestea,trecutul,astfel prezentul ar fi foarte diferit.

Asa gandeam la doar 8 anisori cand totul ar fi trebuit sa fie roz.Insa nu ,eu gandeam mai mult decat trebuia ,stiam ce-mi rezerva viitorul.

Imi sterg lacrimile fierbinti de fiecare data cand imi amintesc ,insa acum inima mea s-a transformat in gheata,si-a inchis toate usile.

Tot ce am facut pana acum a fost exact opusul la ce mama isi dorea,desi eram un copil cuminte si nu ieseam din vorba ei,ei bine se vedem daca ii va placea sa fiu cum vrea ea,sa vedem daca o tine buzunarul si mai tare daca nu o sa-i crape obrazul.

_____________________

hey am pus cap 3 pentru ca nu stiu daca voi putea posta vineri,am schimbat putin ritmul ,la acest capitol,nush sper sa fie pe plac.

Ps:pls comentati,nu ma astept la ”wow cat de tare” etc,acolo un simplu com,sa stiti ca ajuta enorm mai ales cele care scrieti trebuie sa stiti:DD:**:*:*:*:*:*:*:*

12 comentarii la “Capitolul 3.Vise amagitoare.

  1. Ce viață tristă duce Marie…
    Un capitol ff bun… regret că a plecat și l-a lăsat așa pe Edward, dar presupun că se vor mai întîlni, nu?
    Spor la scris în continuare. Felicitări pentru treaba bună pe care o faci 🙂

    • mersi mult Valerya ,nici nu-ti imaginezi cat de mult ma ajuta cuvintele tale,da nu cred ca ar invidia cineva viata ei,insa se spune ca dupa ploaie vine soare,trebuie sa vina si la ea odata,de intalnit cu siguranta .Ms inca o data.:*:**:*

  2. e bine ca va veni si soare:) pentru ca, eu una, nu sunt o mare fana a iernii.
    imi place acest capitol, ma intreb cum va reactiona maica`sa…
    oricum, astept capitolul urmator! felicitari!:*
    multa inspiratie si succes la scoala!:* si evident, spor la scris!:x:*:x

  3. Doamne !!!
    Ce mama are Marie !! Imi este mila de ea …. :-s …
    Trebuie sa o suporte …
    Domane! parca e regina Elisabeth :)):)):))
    Superb si acest capitol .. insa nu-mi place ca l-a lasat pe saracu Edward astfel … oricum o inteleg !!!
    Ea vroia sa-l protejeze de mama ei :)) ….
    Superb si acest cap !!!
    Superb e putin spus !!!
    >:D:D:D<
    Te pooop duuuulce !!! :*:*:*

  4. sigur ..mai ai nevoie de comm..?..:))…adik mai e nevoie sa spun ca este gneial…desigur multe fete au spus asta inaintea mea..:D..so cred ca te-ai lamurit si tu ca este genial…ahh si o dam din nou ..deci se vede ca nici aici ca sa zic asa…nu scapi de acest lucru..:))..si ca personajele le faci din nou..sa apara ca sa zic asa cu probleme de comportament..:))…sa vedem ce iese..:D

Lasă un comentariu